“12 år började jag röka cannabis”


Deprimerad person i intervju om bla. cannabismissbruk, Droginformation.nu
Personen på fotot har ej med texten att göra.

 

Robert har skrivit en öppen och ärlig text om sitt fd drogmissbruk och hur han kom ur det. Ni kan få mer information om cannabis eller se intervjuer med fd drogmissbrukare. Drogen cannabis är vår största drog efter alkohol. Beställ gärna en E-bok om Cannabis och skaffa dig mer information och kunskap.

 

Jag vet inte om ni läser detta, men det är så att jag var drogmissbrukare från 11 års ålder. Allt började med djävulen själv, vilket är cigaretter. Detta ledde till alkohol som oftast leder oftast till marijuana. Jag hade rökt cannabis sen jag var 12 år. Under 6 års tid höll jag på med droger. Inte bara cannabis utan även tyngre droger, jag brukade även amfetamin och kokain. Amfetamin-missbruket började från början med min adhd-medicin: concertan, ritalinet. Det ger ungefär samma rus som amfetamin. Kokainet och amfetaminet höll jag på med i nästan 6 månader.

Mobbad i skolan

Anledningen till detta var att jag alltid varit utstött från kompisar i skolan. Jag blev mobbad från 3-an på mellanstadiet till 8-an på högstadiet. Detta ledde till att jag blev väldigt deprimerad. Och när folket inte lyssnade på alla rop på hjälp, så ville man lösa detta själv. Drogerna var det ända som jag visste att folk sålde till yngre, för pengar är pengar! Mitt missbruk var en stor del av min vardag. Hade jag inget så sålde jag saker jag hade hemma för att få pengar till det. Under 3 års tid började jag sälja själv för att få pengar. Men med droger så kommer det mestadels bara problem.

Blev inåtvänd av cannabis

Jag blev en väldigt instängd person av allt. Även av cannabis. Blev väldigt deprimerad ifall jag inte kunde få i mig det jag då behövde enligt hjärnan. Aggressivt beteende, började skolka mer och mer. Gick ut 9-an med ett godkänt, det var träslöjd. Jag har inte haft det jättelätt under min uppväxt heller. Det har mestadels varit mamma som försökt finnas för mig, pappa är inte riktigt den som visar känslor utåt. Det blir mer materiellt. Och det såg inte jag som yngre. Jag har adhd också, vilket ledde till extrema utbrott. Väldigt mycket bråk, slagsmål, hot till höger och vänster.

Fått flashbacks flera gånger

Jag har fått flashbacks flera gånger under dessa år. Den jag tyckte var värst var när familjen skulle iväg och fira en nära vän till mig. Jag började känna exakt samma rus som med rökat. Då var hela hans släkt där och mamma, pappa och min syster. Vi satt vid matbordet och skulle fika. Helt plötsligt börjar ögonen slå igen lite, vilket de gör när du har THC i kroppen. Jag började bli extremt sugen på saker och fnittrade något sjukt vid bordet. Så jag var tvungen att gå hem den dagen och be om ursäkt till alla som var där.

Jag löste allt med droger

Alla problem som kom upp släckte jag med drogerna. I början så kände jag mig mer neutral, mer lugn, inte ett dugg aggressiv. Vilket jag tyckte var väldigt skönt. Adhd märktes inte på mig på samma sett längre. Pga det missbruket jag hade så har jag fått extremt dåliga tänder, pga amfetaminet. Kokainet sabbade blodet helt och hållet. Fick näsblod utan att ens göra något. Det värsta med att ta droger är att du märker inte när alla nära och kära försvinner. Du låser in dig i en bubbla. Du har chansen att få en psykos som kan sitta i hela livet.

Den rätta kärleken räddade mig

Jag var missbrukare fram tills jag var 17 år den 16 september 2014. Jag har under dessa år gått från gräs till kokain, heroin, kokain. Har gått igenom olika behandlingar, men det hjälpte inte. ibland behövs den rätta kärleken för att få en fri från demonerna som kryper längs kroppen.

Tjejen hatade drogerna

Anledningen till att jag slutade med drogerna är en tjej som jag känt hela mitt liv. Hon hatade droger. Hon hatade dem för de förändrade mig för mycket. Vi har haft känslor för varandra sen vi var 6 år. Jag är 19 nu och hon är 20. Det är många år av vänskap. Hon var rädd för att förlora vänskapen ifall det skulle ta slut. Men till slut övertalade jag henne till att vi ger det ett försök. Då sa hon okej. I samma stund som detta sagts bestämde jag mig för att lägga av med allt. Det är dags för en förändring nu. Jag mår bra idag. Har inte näsblod längre helt okontrollerat. Tänderna kommer nog inte repa sig så bra som jag hoppades på. Men jag är frisk i dag. Jag har varit drogfri i 2 år nu.

Till alla er ungdomar där ute som vill testa droger

Gör det inte! Det leder oftast till tyngre grejer. Jag vet det själv! Det är sjukt jobbigt med grupptryck. Stå emot och säg nej! Din familj och vänner kommer att tacka Gud varje dag för att du inte började med skiten. Många dör idag av överdoser och grejer. Kanske låter hemskt. Men tänk om DU kanske råkar ta lite för mycket. Och du får hjärtstillestånd eller du får för tjockt blod. Du avlider och dina föräldrar och vänner ska gå på din begravning på grund av att du inte kunde stå emot vad alla andra tyckte du skulle göra istället. Det är inte värt det! Jag har varit på begravning där jag var med när personerna tog överdos och inte klarade sig. Har konstant mardrömmar om detta. Jag gjorde inget åt det! Ingen annan heller i rummet. Vi bara satt där. Alla var livrädda.

Say no drugs

“Say no to drugs” from the first day! Idag ber jag till Gud varje kväll. Tackar honom för att jag har klarat mig. Ber även om att alla ska vakna upp och se allt det dåliga som kommer med droger.

Med vänliga hälsningar,
Robert

—– Få en Gratis E-bok!

Tio saker som alla bör veta om Cannabis!

“Jättebra material. Gick in på er hemsida och enkelt laddade ner det jag behövde.
Höll en drogföreläsning till ungdomar med hjälp av det.”

Du får då också våra nyhetsbrev med förebyggande droginformation.
Namn:

Emailadress:

Telefon:

Är du lärare, skolpersonal, förälder, studerande, anhörig mm ....?

Vi hanterar och skyddar dina person-uppgifter enligt (GDPR), General Data Protection Regulation - se vårt Integritetspolicy.