Cannabis gjorde mig paranoid


Cannabis gjorde honom paranoid

Jag bor i Nyköping är 17 år och arbetslös. Jag studerar och letar praktik. Jag har tagit cannabis, tjack, spice, diverse nätdroger, LSD och lite olika läkemedel. Cannabis nästan dagligen i nästan ett år. Så cannabis var min huvuddrog.

Ville slippa verkligheten

Jag gillar egentligen inte att prata om det. Men grund och botten började jag med droger för min far var alkoholist. Jag hade också en massa problem i skolan och så har jag ADD, vilket gör att jag aldrig riktigt har sinnesro. Men själva ”breaket” var när jag blev av med min A-traktor. Motorer är mitt största intresse, då känner jag mig road och lugn. När den försvann efter en lång tids sparande så blev jag introducerad till cannabis. Detta fick mig att känna mig 100% tillfredsställd.

Där jag bodde var det ganska många som använde droger. Många av mina kompisar hade testat det före mig. Det var skönt att slippa verkligheten. Slippa tänka på familj, vardagliga problem, livet i övrigt. Känna sig accepterad.

Problem med synen av cannabis

Cannabis gav mig problem. Stora problem med synen. Ett konstant brusande med alla grundfärger – gult, rött, blått med ett psykedeliskt mönster som flyter omkring. Svårt att förklara. Jag hade också konstiga drömmar och kände mig paranoid. Dessutom blev jag beroende av saker – spel, socker nikotin etc. Jag gjorde vad som helst för att få pengar till mat, droger etc.

Jag blev helt blind pga drogerna. De bästa vänner jag någonsin haft förlorade jag. Vissa för alltid, vissa börjar jag få tillbaka nu efter ett tag. Jag avslutade ett förhållande, ignorerade en jättefin tjej. Slutade försöka prata med min familj, ignorerade min mor. Min far hörde aldrig av sig. Min syster var som vanligt.

Verkligheten förvrängdes

Det värsta med att ha ett aktivt bruk av droger är att verkligheten förvrängs och man märker det inte själv. Cannabis gör en väldigt paranoid, alltså problem med att lita på vänner. Man kan få de underligaste tankar. Exempelvis att man plötsligt inbillar sig att någon lagt en bomb på bussen eller i cafeterian.

Insåg att jag knarkade bort mitt liv

Efter några riktigt obehagliga, otäcka upplevelser och ett självmordsförsök fick jag nog. Varför i helvete ville jag knarka bort mitt liv? När jag insåg detta hade jag haft kontakt med en tjej under ca 2 månader. Hon var före detta missbrukare. Hon förstod mig, stöttade mig och var till stor hjälp. Alla har inte den hjälpen och sådana vänner. Men alla klarar av att sluta med droger om de bara vill. Så efter en utekväll rökte jag 3 bloss, sen gav jag bort mina droger till en polare.
Efter det blev det akut besök, polisbesök etc. Därefter blev jag satt på behandlingshem.

Motivation i livet

Nu är mitt liv riktigt bra! Jag styrketränar en gång per dag. Min depression har nästan släppt. Jag har börjat i skolan efter 6 års skolproblematik. Nu har jag motivation till livet, att skaffa familj, bostad, jobb och hålla på med mina intressen. Jag har insett att man kan göra vad fan man vill, bara man vill! På ett sätt var det värt att bruka droger för nu vet jag vilket helvete det kan bli.

Så testa inte droger! Du kommer inte att må bra efter ett aktivt bruk ett tag. Konsekvenserna och bieffekterna gör att det är inte värt det. Hitta något intresse! Även om du har problem hemma, så kommer det aldrig att vara för evigt. Våga fråga om hjälp!

—– Få en Gratis E-bok!

Tio saker som alla bör veta om Cannabis!

“Jättebra material. Gick in på er hemsida och enkelt laddade ner det jag behövde.
Höll en drogföreläsning till ungdomar med hjälp av det.”

Du får då också våra nyhetsbrev med förebyggande droginformation.
Namn:

Emailadress:

Telefon:

Är du lärare, skolpersonal, förälder, studerande, anhörig mm ....?

Vi hanterar och skyddar dina person-uppgifter enligt (GDPR), General Data Protection Regulation - se vårt Integritetspolicy.